Formandsberetning 2016

Ved Generalforsamling d. 15. marts 2017, Kvarterhuset, Junghansvej, Kolding

Sæsonstart

Vi begyndte her i Kvarterhuset med kaffe og rundstykker. De nye regler for holdkørsel blev demonstreret inden turen gik ud på landevejene.

Ved sidste års generalforsamling kunne jeg fortælle om en kold og våd sæson 2015, med et udsagn om at det ikke kunne blive lige så dårligt i 2016 – det blev det næsten. Derfor vil jeg ikke udtale mig om den kommende sæsons vejr, men blot håbe på det bedste. Vi har sæsonstart i år, søndag d. 2. april her fra Kvarterhuset.

Holdkørsel

Opdeling i hold fra Kvarterhuset har fungeret godt, selvom man godt kan mangle fælleskørsel med de øvrige hold. Vi må blot konstatere at vi i samlet flok er for mange og det udgør en sikkerhedsrisiko hvis holdene bliver for store. Derfor opfordrer bestyrelsen til at vi fortsætter med holddeling fra Kvarterhuset med kaptajn til hvert hold.

Pigehold

Et nyt initiativ så dagens lys, et rent pigehold på op til 7 ryttere, som var planlagt til at køre hver torsdag, men det viste sig hurtigt at pigerne var klar til næsten hver træning og det er jo dejligt at se, det er en succes. Derfor skal der lyde en opfordring til at sprede budskabet rundt omkring i jeres bekendtskabskreds. Desuden reklameres der om tiltaget på diverse Facebook sider i Kolding. Vi forventer at kunne øge antallet på pigeholdet til 10 ryttere.

Tirsdagshygge

Den første tirsdag i måneden er altid et tilløbsstykke og den gode opbakning fortsatte i 2016. Vi har dog valgt kun at have tirsdagshygge i sommersæsonen fra maj til oktober. Dette skyldes at vi har svært ved at samle nok i vinterhalvåret.

Cafeholdet

Klubben bliver tydeligvis ældre, Cafeholdet er i hvert fald vokset til 10 aktive. Om vinteren er man delt i to hold, idet nogle foretrækker at køre landevej og større stier, mens andre vil have lidt mere mudder. Om sommeren kører man stadig pænt lange ture. Arne Fuglsang havde arrangeret en bedre middag hos kokkeleverne på AMU centret. Det var en stor succes.

Cafeholdet mødes hver mandag til kaffe og rundstykker kl. 9 og efterfølgende cykling. Alle er velkomne.

Alsace tur

Deltagerne havde en rigtig fin tur i et smukt og dejligt cykelområde. Transporttiden derned er meget overkommelig omkring de 10 timer. Der er gode bjerge og masser af bakker. Der var en smule regn, men ikke noget der betød noget og turen bød også på vinsmagning og græsslåning.

Turen i år går til Frankrig i bjergene omkring Alpe d’Huez – 14 tilmeldte

Fællesløb

Vi havde fællestilmelding til en række løb. Fællestilmelding er til for at få flere med til løb og at man har nogle at køre med. Jens Peder står for fællestilmelding og sender mails rundt. Fra bestyrelsens side vil vi anbefale at man tilmelder sig følgende løb i SCK regi: Grejsdal, Tour de Trekanten, Tour de Vestyn, Sønderjylland rundt, Kongeetapen og Alpetramp. Man er naturligvis velkommen til at deltage i alle de løb man ønsker.

Klubmesterskab.

Klubmesterskabet blev afholdt i september. 18 ryttere blev sendt af sted på 4,5 km enkeltstart og tiden blev brugt til at dele op i 5 hold. Herefter var der 21 km jagtstart med mål ved Kolding skrot. De fem hold kom i mål med Team Brunes først herefter Team Bargum, Pigeholdet, rødvinsholdet og team Hedensted blot 1:45 efter det først hold. Martin Brunes blev mester, med den bedste enkeltstartstid på hans hold.

Sæsonafslutning

Sædvanen tro afholdt vi sæsonafslutning sidst i september, med en cykeltur og efterfølgende suppe og hygge. Det er en tradition, som vi vil holde fast i og alle er velkomne til suppen uanset om de har cyklet eller ej.

Spinning

Tilslutningen er faldende og vi kan lige få det til at løbe rundt. Der kan være mange grunde til dette. Nogle har ikke lyst til at spinne og dem får vi ikke på spinning cyklen, men frafaldet kan også skyldes andre årsager og vi vil gerne have en tilkendegivelse af om vi skal fortsætte med spinning eller ej. Personligt er jeg meget glad for det, ikke mindst hyggesnakken bagefter. Stiger antallet ikke vil det enten betyde en højere pris eller at vi lukker ned for holdet. Igen i år har vi benyttet de to meget dygtige instruktører Thomas og Maria. Thomas er en gammel kending, som ved hvad vi har brug for – som han selv siger ”det bliver hårdt, men kedeligt” Maria er rolig, har noget godt musik og presser os til det yderste. Vi forventer at få det samme makkerpar til næste sæson.

Bowling

Fredag d. 11. november var der Bowling aften. 28 deltagere begyndte med 1 times bowling, hvor talenterne blev vist frem på vidt forskellig vis. Herefter en overraskende lækker buffet i "The Grill", med en masse godt øl og hygge til hen omkring midnat. Det var en meget vellykket aften. Stor tak til Flemming for et vellykket arrangement.

Nyt tøj

Vores meget fine tøj er vel modtaget og har vist sig meget brugbart, både sommer og vintertøjet er lækker kvalitet og selv jeg kan holde varmen i vinterhabitten. Der er tøj med i dag, således at man kan prøve str. og købe eller bestille tøj til den kommende sæson. Cykelnørderne har tøj liggende i forskellige str, som I er meget velkomne til at prøve. Tøjet skal købes ved Thomas Bargum. Når vi når længere ind i sæsonen skal vi have taget nye gruppebilleder.

Årsafslutning

Året blev afsluttet med cykeltur på MTB og efterfølgende julefrokost, hvor den traditionelle julefrokostmad blev skyllet ned med rigelige mængder øl, snaps og rom. Der var adskillige hjælpere i køkkenet, som gav en hånd med til at gøre det til en god dag – mange tak for hjælpen til jer.

MTB

Sædvanen tro er der kørt MTB om søndagen, med svingende tilslutning. Hvad kan vi gøre for at øge antallet af deltagere?

MTB-udvalget har arrangeret MTB udenbys ture med god tilslutning til Åbenrå, bjerge skov, Marselisborg og Silkeborg med mudder, hyggelig snak og sandwich. Silkeborg er den sidste tur i denne sæson, det er næste søndag. Tak for et godt stykke arbejde til Niels, Jens Peder og Dennis.

16 par deltog i Vintercup, som sædvanligt gode arrangementer, med en blanding af cykling, orienteringsløb og paratviden. I lighed med sidste år valgte vi at slutte sæsonen af på Cafe Razz i Middelfart, hvor vi fik rigtig dejlig middag i hyggeligt selskab. Vi glæder os til allerede til næste sæson.

Vi skal afholde vintercup til december og i den forbindelse får vi brug for jeres hjælp. Der kommer mere om dette senere.

Cykelregler

Det skal understreges at vi er en motionsklub, som cykler efter reglerne. Det betyder at vi holder for rødt, kører på cykelsti hvor det er muligt og kun 2 ryttere side om side. Udover sikkerheden, drejer det sig også om vores renomme.

Per Post

Per post døde tilbage i februar, 74 år gammel. Per var kendt af mange ryttere i Kolding, han var medlem af først KBC, hvor han var aktiv i bestyrelsen og formåede at hente mange sponsorer til klubben, siden blev han medstifter af SCK i 2003, hvor han var et vellidt medlem i mange år.. De sidste par år var han desværre påvirket af sin nyresygdom, men han mødte troligt op til klubbens arrangementer med højt humør og en god historie. Per blev æresmedlem i såvel KBC som SCK.

"Postens bagvej" er helt uofficielt opkaldt efter Per og når vi kører der vil det altid være en god anledning til at tænke på ham. Æret være Pers minde. Jeg vil gerne at vi holde et øjebliks stilhed for Per Post.

Afslutning

Vi ser gerne at medlemmerne kommer med forslag til arrangementer, foredrag eller ture, der er altid en hjælpende hånd klar i klubben, så hold jer endelig ikke tilbage.

Med det vil bestyrelsen gerne sige tak for et begivenhedsrigt år og vi ser frem til en rigtig god sæson med gode ture på landevejen. Tak til bestyrelsen for et år med gode arrangementer og en stor arbejdsindsats, uden jer havde vi ikke denne fantastiske klub.